Zamknij

Dodaj komentarz

Miętki WYGRYWA zamek. Stacja Smaku za burtą

Mateusz Węsierski Mateusz Węsierski 12:39, 16.06.2025 Aktualizacja: 20:43, 29.09.2025
11 Michał Miętki wygrał przetarg na prowadzenie restauracji i hotelu w bytowskim zamku Michał Miętki wygrał przetarg na prowadzenie restauracji i hotelu w bytowskim zamku

Wszystko już jasne. Zatwierdzono wyniki przetargu dotyczącego dzierżawy restauracji i hotelu w bytowskim zamku. Po kilku dniach niepewności wybrana została oferta najdroższa, którą złożył Michał Miętki. Jego przeciwnik, Wiesław Chamier Gliszczyński, musi obejść się smakiem, a właściwie Stacją Smaku, którą prowadzi w Udorpiu.

– Wybrana została oferta pana Michała Miętkiego – potwierdza Danuta Karcz Karczewska, sekretarz gminy Bytów.

Przedsiębiorca prowadzący firmę zajmującą się robotami ziemnymi zaoferował 40 000 zł netto miesięcznie. Jego przeciwnik, Wiesław Chamier Gliszczyński, prowadzący stację paliw i restaurację w Udorpiu o nazwie Stacja Smaku, chciał płacić 29 000 zł netto. Przez kilka dni było nerwowo. Trwały zakulisowe przepychanki i udowadnianie, że Michał Miętki nie ma niezbędnego doświadczenia.

Właściciel firmy Ground Pro udowadniał, że nie dość, że przez kilka lat pracował w branży gastronomicznej, w tym na kierowniczym stanowisku, to do prowadzenia restauracji i hotelu w zamku zatrudni wykwalifikowanych fachowców. Zaangażowana ma być między innymi osoba pracująca dotychczas dla sieci hoteli Marriott.

– Bardzo się cieszę, że moja oferta została wybrana. Czas na realizację planu. Uczynię z tego miejsca jedną z największych atrakcji Bytowa – zapowiada Michał Miętki.

Do tematu wrócimy.

CHCESZ WIĘCEJ INFORMACJI? CZYTAJ DARMOWE WIEŚCI Z POWIATU!

 

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

Wątek: Zamek w Bytowie w remoncie

Perypetie związane z kilkuletnim remontem bytowskiego zamku, w tym części hotelowo-restauracyjnej.

Przejdź do wątku

komentarze (11)

WYRÓŻNIONE KOMENTARZE

Gość Gość

6 0

Wszystko zgoda prócz zatrudnionych 10-u osób , 10 osób to musi być zatrudnionych w samej kuchni na zmiany jeśli restauracja ma działać 7 dni w tygodniu . Poza tym dobry szef kuchni liczy sobie od 8tys. w górę . Żaden doświadczony i coś potrafiący szef kuchni nie będzie siedział na prowincji za najniższą krajową bądźmy poważni :) kelnerów min. 8 osób i już masz 100 tys na same wypłaty . Z kosztami czynszu i pozostałymi wychodzi około 200 ty’s. Ludzie …… dużo zdrowia i siły dla dzierżawcy.

14:30, 16.06.2025

GośćGość

1 1

Jeśli miałoby to się skończyć tak jak piszesz , po roku , dwóch czy trzech to nikt już tego weźmie (tzn wydzierżawi) i Miasto będzie musiało rozważyć sprzedaż.

21:43, 16.06.2025

Pozostałe komentarze

j-23j-23

5 1

Oby Pan Miętki Nas nie zawiódł....

13:03, 16.06.2025
Wyświetl odpowiedzi:0
Odpowiedz

Olek kapusta Olek kapusta

0 4

No cóż w przetargu wygrał lepszy, teraz ten lepszy niech się weźmie ostro za robotę a owoce tej pracy na pewno będą, sam czekam z utęsknieniem kiedy tam będzie restauracja otwarta, Sam człowiek zasuwał kiedyś po 12 a nawet i 16 godzin dziennie, oprócz terminu realizacji zamówienia na głowie jeszcze była jakość wykonywanej pracy, także wiem co to znaczy uczciwa i ciężka praca, dzisiaj mogę więc pouczać ludzi ja to wam mówię wasz ekspert od spraw życiowych a wiem co mówię bo z nie jednego pieca chleb jadłem, tylko że nikt mnie nie chce słuchać bo każdy ale to każdy udaje mądrzejszego od siebie, dodam jeszcze że ostatnio chamskie i beszczelne komentarze były pisane w moją stronę, mam to gdzieś, możecie mnie wyzywać, krytykować, obgadywać, możecie dać kciuk w górę lub w dół, możecie mnie opluwać, mam to gdzieś a krytykantom powiem jedno, kto choć raz trochę mnie posłucha to na pewno ale to na pewno nie będzie zimą w dziurawych butach chodził

17:57, 16.06.2025
Wyświetl odpowiedzi:0
Odpowiedz

bytowiakbytowiak

9 0

czyżby ktoś musiał wyprać kapustę ?

19:12, 16.06.2025
Wyświetl odpowiedzi:0
Odpowiedz

EhhhEhhh

8 0

Czarno to widzę przy tak horrendalnych kosztach działalności. Będzie musiało być bardzo drogo aby się bilansowało i przynosiło zyski. A jeśli będzie drogo to klientów będzie niewielu i tak kółko się zamyka.

20:56, 16.06.2025
Wyświetl odpowiedzi:0
Odpowiedz

Miliony Miliony

3 3

A kto bogatemu zabroni? Ma kaprys to go realizuje! Powodzenia!

09:12, 17.06.2025
Wyświetl odpowiedzi:0
Odpowiedz

Borys Borys

3 0

A ja Panu najemcy życzę powodzenia i oby spełniły się jego marzenia to będzie pięknie 😊

18:35, 17.06.2025
Wyświetl odpowiedzi:0
Odpowiedz

Jacek Jacek

0 0

Dziwi mnie to , że znowu wygrywa kwestia ceny i nie bierze się pod uwagę żadnych innych kryteriów . 40 tys to naprawdę zbyt wiele . Samo prowadzenie hotelu w tym miejscu jest ogromna promocja miasta . A rozpoczynanie działaności hotelarskiej po sezonie jest conajmiej bardzo ryzykowne . Oby temu panu się udało . Na marginesie . To , że ten hotel był zamknięty tyle czasu jest samo w sobie karygodne . Nawet komuniści dbali o obiekt bo przynosiło to dewizy . Widocznie obecnie koła tego samego mechanizmu kręcą się w różnych kierunkach . Na marginesie . Jeśli w hotelu zadomowiły się pluskwy to nie da się tego paskudztwa pozbyć w prosty sposób .

10:58, 10.08.2025
Wyświetl odpowiedzi:0
Odpowiedz

OSTATNIE KOMENTARZE

0%